DevExpress Grid (Web) Türkçeleştirme

DevExpress içerisindeki GRID başlığında yer alan “Drag a column header here to group by that column” ifadesini Türkçeleştirmek için öncelikle http://localization.devexpress.com/  adresine giderek sistemde oturum açıyoruz. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelmesi gerekiyor.

Eğer daha önce herhangi bir işlem yapmadıysanız bu alan boş gelebilir. Add Translation butonuna basarak kullandığınız versiyonu ve dili seçiyorsunuz.

Bu işlemleri yaptıktan sonra bir üst resimde olduğu gibi listeye ekleyecek. İndirmek istediğimiz seçeneği işaretleyerek Download butonuna basıyoruz. İlgili dosyaları direk download etmeyecek, üye olduğunuz mail adresine aşağıdaki şekilde bir mail gelecektir.

İndirme linkine tıkladıktan sonra dosyayı bilgisayarınıza EXE olarak indirecektir. 7Zip benzeri bir program aracılığıyla klasöre çıkar yapıyoruz. Bu şekilde yaptığınızda aşağıdaki şekilde görüntülenecektir.

Bu dosyaları projemizin BIN klasörü altına tr klasörü oluşturarak içerisine atıyoruz. Son olarak projemizdeki web.config dosyasına aşağıdaki kodları ekliyoruz.

<system.web>
<globalization uiCulture=”tr” culture=”tr” />
…
</system.web>

Sayfamızı yenilediğimizde GRID alanlarının Türkçe olduğunu göreceğiz.