Kişisel Dijital Güvenliğiniz İçin İpuçları – Kredi Kartları

Kişisel Dijital Güvenliğiniz İçin İpuçları – Kredi Kartları

Kişisel Dijital Güvenliğiniz İçin İpuçları – Kredi Kartları

En yaygın maruz kalınan dolandırıcılık hikayeleri genellikle kredi kartı bilgilerinin çalınması nedeniyle olur. Bu nedenle güvenliği her gün daha da önem kazanmaktadır.

Her geçen gün yeni yöntemler belirleyen dolandırıcıların yanında bankalar da bu tür hileli işlemleri tespit etmek ve engellemek adına da yöntemlerini geliştirmektedirler. Gelin kredi kartı güvenliği anlamında yapılması gerekenleri listeleyelim.

Neler yapılmalı

Neredeyse tüm bankalar sanal kart hizmetini ücretsiz olarak müşterilerine sunmaktadır. Sanal kartlar fiziksel kart bilgilerinizi paylaşmadan onun limitleri üzerinden ve belirleyeceğiniz limitler üzerinden alışveriş yapmanıza olanak tanır.

Ayrıca alışveriş yapacağınız ortamın yada işyerinin güvenilir olmadığı izlenimine vardıysanız kart yerine nakit kullanabilirsiniz. Bunun yanında nakit kullanmak finans kuruluşlarının sizin harcama alışkanlıklarınızı öğrenmesinin de önüne geçecektir.

Bunun yanında Web’te Gezinme ile ilgili vermiş ipuçlarını da okuyarak güvenilir olmayan siteleri tespit etmenizi sağlayacaktır.