DIY – Kendin Yap Projelerinizde İlham Alabileceğiniz Sayfalar

Do It Yourself - DIY - Kendin Yap

Do It Yourself - DIY - Kendin Yap

DIY – Do It Yourself – Kendin Yap Projelerinizde İlham Alabileceğiniz Sayfalar

Son yıllarda dikkat çeken “DIY” yani ‘do it yourself’ çılgınlığı, ülkemizdeki adıyla ‘kendin yap’ ile çok düşük bütçelerle hayallerinizdeki yaşam ortamını elde edebilirsiniz. Peki bu ilhamı nereden ve nasıl alacağız?

Evinizin yada ofisinizin bir köşesinde atıl olarak duran ve artık sizin için bir şey ifade etmeyen bir  araba, bilgisayar, kıyafet vs. vs.  kısacası aklınıza gelebilecek ve günlük hayatta kullandığımız tüm nesnelere ufak tefek eklemeler yaparak yada tamamı ile değiştirerek birer tasarım harikası haline getirebilirsiniz.

Bununla birlikte ilham alacağınız kişilerde mevcut ve bunlara ulaşabileceğiniz en büyük mecra da her zaman olduğu gibi internet.  Sizlere bunları toparlamaya çalıştım. Bu konuda en büyük mecralardan birisi de bildiğiniz üzere Pinterest. Pinterest üzerinden belirleyeceğiniz kategoriler üzerinden kişileri takip edebilir hatta kendi panolarınızı oluşturabilirsiniz.

Son dönemin en popüler sosyal ağlardan birisi de Pinterest. Kullanıcıların kendi ilgili alanlarına özgü panolar oluşturabiliyorlar.

Bu konuda öncü isimlerden olan ve yaklaşık 8 milyon takipçisi olan Jane Wang‘ı es geçemeyiz.

İç mekan ve akıllı tasarımlar konusunda projeleri bulunan Kate‘in bloğunu da paylaşmadan edemeyiz. Elinizdekileri düşük maliyetler ile nasıl dönüştürebileceğinizi anlatan Kate, Before-After ile de bunları destekliyor.

Sherry ve John Petersik çiftinin de eski eşyalarını değerlendirdikleri, odalarını dekore ettikleri, kaça mal ettikleri ile ilgili bilgileri paylaştıkları sayfaları ise;

Ülkemizde de kendin yap ekolünün en önemli ve değerli isimlerinden birisi de Derya Baykal. Hem web sitesi hem de Youtube kanalında el işleri, örgü gibi nasıl yapılır işlerine imza atıyor.

Bir diğer sayfamız ise hobilerine yenisini eklemek isteyenler yada mevcut hobilerini geliştirmek isteyenler için ideal sayfalardan birisi olan KendinYapsana.Com. Sayfada ayrıca okul öncesi çocuklar için de aktiviteler bulunuyor.

Bu konuda paylaşacağım son isim ise Yeşim Halıcı‘nın kurduğu Tarz Meselesi. Gündelik gezi, dekorasyon, müzik ve kombin önerileri ile öne çıkıyor. Yapmış olduğu projeleri ayrıca sayfası üzerinden satışını da yapıyor.