Güvenli İnternet Günümüz Kutlu Olsun

Güvenli İnternet Logosu

Güvenli İnternet Logosu

Güvenli İnternet Günümüz Kutlu Olsun

Açık kaynak felsefesinin hızla yaygınlaşmaya başladığı günümüzde, bu felsefenin toplumların gelişmesine, güvenlik kültürünün yaygınlaşmasına, paylaşımların artmasına, bilinç ve farkındalığın yükselmesine büyük katkılar sağladığı herkes tarafından bilinmektedir.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu da bu yaklaşımın ülkemizde gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla AÇIK KAYNAK DİJİTAL İÇERİK ÜRETME PROJESİ başlatmış.

BTK, açık kaynak yaklaşımının benimsenmesine katkı sağlamak, Dijital Okur-Yazarlık konusunda zengin içerik üretmek, yapılan çalışmaların yayılmasına ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak, içerik kalitesini ve niteliğini artırmak amacıyla “Açık Kaynak Dijital İçerik Üretme Projesi” ni hayata geçirmiş.

Bu projenin ikinci çağrısı olarak Bilgi teknolojileri ve İnternet’in, bilinçli, güvenli ve etkin kullanılmasına yönelik kamuoyunda farkındalık oluşturması amacı ile “Güvenli İnternet” temasıyla Üniversite öğrencilerine yönelik kısa film ve kamu spotu, Lise öğrencilerine yönelik olarak ise kısa film yarışması düzenlenmektedir.

Güvenli İnternet Merkezi (GİM)Erişim Sağlayıcılar Birliği (ESB) ve Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneğinin (BTİDER) birlikte yürüttüğü Açık Kaynak Dijital İçerik Üretme Proje Çağrısı 2: Kısa Film ve Kamu Spotu Yarışması’nda dereceye giren eserlerin ödülleri, 10-11 Şubat günlerinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu merkez binasında kutlanacak olan Güvenli İnternet Günü 2020 (www.gig.org.tr) etkinliklerinde takdim edilecektir.

Başvurular yoğun ilgi nedeniyle 14 Ocak 2020 saat 15:00’e kadar uzatılmıştır.

Kısa Film Yarışma Sayfası: https://www.gig.org.tr/yarisma.html

  • Genel Afiş
  • Lise Afiş
  • Üniversite Afiş